+254704146060

+254777033386

Hormonen sturen onder meer de groei, de stofwisseling en het immuunsysteem aan en zij zorgen voor een goed verloop van de verschillende orgaanfuncties. Bij vrijwel alle gezondheidsklachten, ziektes en verouderingsverschijnselen spelen hormonen een rol. Bij de meeste mensen raken de hormonen verstoord door slechte eetgewoonten, te veel stress en een verkeerd bewegingspatroon. Hoewel de eigen aanmaak van groeihormoon afneemt als normaal onderdeel van het verouderingsproces, heb je de mate waarmee dat gebeurt deels in de hand. Slank blijven, buikvet beperken, goed slapen en zorgen dat je bloedsuikerspiegel niet te hoog oploopt, zorgen ervoor dat de aanmaak van dit hormoon langer hoger blijft.

  • Trombose kan in principe in elke ader in het lichaam optreden.
  • Een symptoom van dit ziektebeeld is groei van het hoofd, de kaken, handen en voeten.
  • Bij groeihormoontekort (ook wel duur groeihormoon deficiëntie genoemd), waardoor er groeiproblemen ontstaan bij kinderen of bij andere klachten van volwassenen.
  • Als het infuus is ingebracht, neemt de arts meteen wat bloed af.

Ook na registratie van een groeihormoonpreparaat moet de veiligheid op zeer lange termijn nog worden gevolgd met post-marketing registratie­databases. Groeihormoon wordt niet gelijkmatig geproduceerd in ons lichaam, maar in korte pieken. De productie vindt plaats bij lichaamsbeweging, stress en ongeveer twee uur na het slapen.

Wat zijn mogelijke bijwerkingen?

Om de productie van prolactine te remmen kun je dopamine krijgen. Of medicijnen die het effect van dopamine nabootsen, zoals quinagolide , cabergoline en bromocriptine . Dopamine is een neurotransmitter, een stof die in de hersenen wordt aangemaakt. Het speelt onder andere een rol bij het bewegen, bij het denken en plannen en bij emoties en motivaties.

Deze informatie is gecontroleerd door deskundigen.

Hij stelde bij vier kinderen in een groep van 12 patiënten met CdLS een “klassiek” groeihormoon tekort vast. Deze kinderen hadden een extreem korte lichaamslengte , en een normale bijnier en schildklier werking. Bij volledige remissie van een maligne aandoening, zorgvuldig controleren op een mogelijk recidief nadat de behandeling met groeihormoon is begonnen. Eerst zal de kinderarts onderzoeken of er misschien ook andere oorzaken zijn van een groeiachterstand. Vaak is het mogelijk om die oorzaak te behandelen of weg te nemen en gaat het kind weer beter groeien.Wanneer dat niet zo is, onderzoeken we of er sprake is van groeihormoondeficiëntie. Zo wordt er een röntgenfoto van de linkerhand gemaakt om de skelet- of botleeftijd vast te stellen.Botleeftijd is de leeftijd die past bij de mate waarin de groeischijven zijn dichtgegroeid.

Groeihormoon verlaagt het lichaamsvet, verhoogt de spiermassa en helpt bij het maken van sterke botten. Ook is dit hormoon goed voor het immuunsysteem en zorgt voor een snellere hersteltijd. Bij het onderzoek krijgt een kind via een infuus een eiwitachtige stof toegediend. Deze stof stimuleert de hypofyse tijdelijk om extra groeihormoon aan het bloed af te geven. Arginine is een vrij onschuldige stof, die in zeldzame gevallen alleen wat misselijkheid of hoofdpijn kan veroorzaken. Nadat de arginine is toegediend, wordt om het kwartier wat bloed via het infuus afgenomen. Door telkens de hoeveelheid groeihormoon in het bloed te meten, kan de arts de werking van de hypofyse nagaan.

Somatostatine remt de afgifte van groeihormoon door de hypofyse. Er zijn verschillende soorten geneesmiddelen die gebruik maken van deze werking van somatostatine . Daarnaast is er een geneesmiddel dat werkt door de groeihormoonreceptor te blokkeren . Door deze receptor met dit medicijn (Pegvisomant ) te blokkeren, kunnen de gevolgen van de te hoge productie van groeihormoon beperkt worden. Ook het medicament dat voor prolactinomen wordt gebruikt, Cabergoline kan soms gebruikt worden voor acromegalie. Het LUMC doet vaak mee aan internationale onderzoeken met nieuwe medicamenten. Bij volwassenen kan het gebruik soms worden afgebouwd, omdat onder normale omstandigheden het lichaam op oudere leeftijd ook steeds minder groeihormoon aanmaakt.

De sprintster Kelly White, betrapt op Modafinil en daarvoor 2 jaar geschorst, heeft daarnaast toegegeven ook groeihormoon te hebben gebruikt. Wilt u meer weten, of heeft u een vraag over uw eigen situatie? Uw eigen apotheker is op de hoogte van uw persoonlijke omstandigheden Anabole androgene steroïden bij amateursporters in Nederland en kan u uitgebreid begeleiden bij uw medicijngebruik. Bent u niet in de buurt van uw eigen apotheek, dan kunt u hier ook andere apotheken vinden. Lees hierwelke stoornissen in aanmerking komen voor een vergoeding van een behandeling met groeihormoon door de zorgverzekeraar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories